ADANA / ALADAĞ - Aladağ Sinanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Aladağ Sinanpaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi

Adres
SİNANPAŞA MAH. NECATİ KURMEL CAD. SINANPAŞA ILK OKULU BLOK NO: 14E ALADAĞ / ADANA
Vizyon
Küçülen ve sınırların kalktığı dünyada, eğitim verdiğimiz insanımızın, milli, manevi, ahlaki ve insani değerlere bağlı kalmak koşulu ile dünyanın neresinde olursa olsun sanatını yapabileceği seviyede, eğitim düzeyine ulaşmak; Dünyanın aradığı barış ve huzur ortamının sağlanmasında geçmişte olduğu gibi günümüzde ve gelecekte de en önemli unsur olacak büyük ve güçlü Türkiye’nin gerçekleşmesi için; üstün nitelikli insanlar yetiştirme başarısını sağlamak, Türkiye’yi çağdaş uygarlık düzeyine çıkaracak aklın ve bilimin aydınlığında demokratik laik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti anayasalarına saygılı, sorumluluğunu bilen, Atatürk ilke inkılaplarına bağlı bireyler hazırlamaktır.
Misyon
Düşünen, okuyan, araştıran, sorgulayan, teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilen, değişen şartlara ve koşullara karşı kendisini yenileyebilen, sevgi, saygı ve hoşgörü duygularına sahip öğrencilerin yetiştiği; Özel Okul standartlarına sahip Eğitim-Öğretim ortamında, öğrencilerin hayata ve bir üst öğretime hazırlandığı; Yönetici, öğretmen, personel, öğrenci ve velilerin el birliğiyle örnek bir okul olmak.
Okulumuz ilk mezunlarını 2015/2016 eğitim öğretim yılında vermiştir.
Ulaşım
Adana´ya saat başı araba kalkmaktadır. Ayrıca günde 2 defa belediye otobüsü de Adana´ya gitmektedir.
Okulumuz ilçe merkezinde bulunmaktadır.
Okulumuz İlçe merkezinde olup İl merkezine olan mesafesi 110 kmdir
Taban-Tavan Puan Bilgileri
11. sınıf taban 200,32 ve tavan puanları 415 12.sınıf taban puan 220,73,ve tavan puan 386
2018/2019:37 öğrencimizden 16 sı 180 puan barajını geçmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2018/2019 yılında 8 öğrencimiz üniversiteye yerleşmiş olup; yerleştirme oranı:%21,6